Werkbladen
Leer de materialen kennen en kies wat het beste bij u past.
Dekton
Ultra compact en innovatief materiaal waar geen keukengerei krassen op krijgt, door de hoge compactheid is de hittebestendigheid ook uitermate goed. Met een fantastisch kleurenpalet kan iedere klant hier wel een mooi blad vinden. Bij Dekton moet u net iets meer opletten met het stoten van hoeken, al is het hierbij wel perfect te repareren.
Composiet
Werkbladen met een basis van natuursteen, het wordt gemaakt van afval korrels natuursteen samen met kunsthars en kleurpigmenten. Hierdoor zijn er ontzettend veel kleur mogelijkheden. Marmer Look, betonlook of juist een uni kleur, alles is mogelijk bij composiet. Composiet scoort eigenlijk op alle vlakken goed, krasbestendig, vlekbestendig, kan prima omgaan met hitte en heeft een hoge stootvastheid.
Keramiek
Uiterst sterk materiaal, u zult echt moeite moeten doen op hier een kras in te krijgen. Ook een hete pan is geen partij voor dit materiaal omdat het bestand is tegen een temperatuur van boven de 400 graden. Marmer, beton, roest alle soorten structuur weten ze fraai te imiteren in keramiek. Omdat het materiaal van het werkblad zo hard is, is de stootvastheid net iets minder als bij een composieten werkblad.
Natuursteen
Een uniek product in huis wat nergens anders ligt, de naam zegt het al, een natuurstenen werkblad is door de natuur gevormd en is dus altijd anders. De kleur kan iets lichter of donkerder zijn en de structuur wat rustiger of juist drukker ten opzichte van de kleurstaal die je in de winkel ziet. Erg hard en sterk materiaal, goed bestand tegen krassen, let alleen op met zuren en vetten als dit een nacht de tijd krijgt om er in te trekken kan het lastig zijn om het te herstellen.
Kunststof
Praktisch en leuk voor de portemonnee, een kunststof blad is in ontelbaar veel kleuren leverbaar en is misschien wel het meest onderhoudsvriendelijke materiaal wat er op de markt is. Door de harde HPL laag is het goed bestand tegen krassen en vlekken, een pan even neerzetten bij het afgieten is geen probleem, maar laat de pan niet rechtstreeks van het vuur helemaal afkoelen op het werkblad.